Bierprogramma

Op deze pagina vind je een overzicht van de aanwezige brouwers en hun bieren. Er zijn ook non-alcoholische dranken bij de stand van het Kulturhus. Klik hier voor het cateringprogramma.

Vrienden van BoB UntappdFacebookWebsite

Ben jij ook zo’n ontdekker die altijd weer op zoek is naar die ene smaak of dat unieke speciaal biertje? Of ben je een verzamelaar van badges? We verklappen je een geheim, al die smaken, of het nu is door dryhopping of de gebrande mout, dat maakt het biertje niet speciaal.. Een écht speciaal biertje heeft een verhaal. Zoals ons bier “Frederick de genieter”.

Jeroen de Ontdekker

Jeroen de Ontdekker is een toegankelijk biertje dat bij iedereen in de smaakt valt, ook bij mensen die normaal gesproken geen speciaalbier drinken. Maar de volle smaak zal ook door de meer ervaren bierdrinkers gewaardeerd worden.

Frederick de Genieter

Dubbel – 7% Alcohol
Frederick de Genieter is lichte, zomerse dubbel met tonen van karamel en noten dat lekker wegdrinkt. 

Crazy Black CatUntappdWebsite

Ons assortiment bestaat momenteel uit 4 heerlijke bieren. Ambachtelijk gebrouwen met het oog op plezier en genot. Al onze bieren worden gebrouwen en afgevuld bij Brouwerij/distilleerderij De Koperen Ster in Enschede. Wij brouwen in kleine batches en hanteren kleine voorraden. Er zijn altijd nieuwe bieren in ontwikkeling.

De Ginger/Kaffir: een fris bier gebrouwen met verse gember en kaffir bladeren, bevat 5,5% Alcohol.

De Funky Red: een red ale met frisse hopsoorten. Alcoholpercentage: 5,5%

Brouwerij EanskeUntappd Facebook Website

Eigenwijze brouwsels met verrassende smaken van licht hoppig tot krachtig donker, met het lokale verleden als inspiratie. Bieren van brouwerij Eanske: recht uit het hart van Enschede, en gebrouwen met 200% passie voor lekker bier.

Brouwerij Eanske is een jonge brouwerij welke in Juni 2013 is opgericht met als doel om speciaalbier in het Oosten van Nederland wat meer op de kaart te zetten. Dat is tot nu toe redelijk gelukt. Brouwerij Eanske is begonnen als huurbrouwerij, en heeft momenteel een eigen installatie waar de bieren worden gebrouwen.
 
Qua bieren heb ik de intentie om bieren op de markt te zetten welke zich onderscheiden van alle andere bieren om zo het Nederlands speciaalbier interessant te houden en niet te maken wat andere brouwerijen al maken.

Kan een afbeelding zijn van fles

1325 – Frisse fruitige en licht bittere American Pale ale. 5,8%, 28IBU
Stadsweide – Fijne saison. 5,5%, 35IBU
Trots op Eanske – Eerste bier uit de brouwerij. 6%, 25IBU
Donkere dagen – een licht zoetige Imperial Schwarz. 7,5%, 23 IBU

IV uur brouwerij Untappd Facebook Instagram

Wij zijn Arjan en Jan van IV:uur Bierbrouwerij uit Vriezenveen!

IV:uur is ontstaan uit een proeverij met een groep vrienden. We dronken op een gegeven moment een biertje dat helemaal niet smaakte. Dat kunnen we zelf beter dachten we. Zo gezegd zo gedaan, en binnen enkele weken stond er een heuse brouwketel op de stoep waarmee we aan het experimenteren gingen met het doel om het bier voor eigen consumtie te brouwen! 

Het eerste bier dat werd gebrouwen was Bläuwst’rig, gevolgd door Zwärrechie. Deze laatste viel zo goed in de smaak bij kastelein Kip, dat hij bij het Wapen van Vriezenveen van de tap verkrijgbaar was. Daarna volgde op festival Randrock “Fred Dorst”, een bier met een laag alcoholgehalte, een mooie doordrinker dus. Daarna volgden veel meer bieren, waaronder de bieren hieronder.

Kloksgeweiss

Weizen – 5,7% Alcohol – 12EBC
Onze eigenhedendaagse interpretatie van een tarwebier. Heerlijk fris, licht bitter en vol van smaak!

Quad voor IV

Quadrupel – 9,8% Alcohol – IBU37
Vol van smaak met tonen van karamel, zwarte bessen, rozijnen en een zoete afdronk.

Klap van de Mjölle

Tripel IPA – 9% Alcohol – IBU54
Aan de Hammerweg in Vriezenveen staat de Leemansmolen. Kom binnen in de molen en beklim de trap naar de 3 meter hoge stelling. Bewonder het fraaie uitzicht en verwonder je over de enorme wieken, het kruirad en de staart van de molen. Je hoort en ruikt de molen! De draaiende wieken suizen in de wind. Als er gemalen wordt, hoor je het ‘zingen’ van de langs elkaar wrijvende molenstenen. Je ruikt het vers gemalen gerstemeel.

Bomm’n Beernd

Tripel – 9% Alcohol – IBU32
De Duitse bisschop uit Münster, Bernhard von Galen, bijgenaamd Bommen Berend, plunderde en roofde rond 1665 Twente leeg. Vriezenveen bleef lang gespaard omdat het omringd was door moeras en veen. Maar in 1666 bevroor het veen en moeras en lag de weg naar Vriezenveen open. Het dorp werd geplunderd en huizen en kerken werden in brand gestoken. 9% Alcohol.

Hairy Debbie

Blond – 4% Alcohol – IBU23
De naam verwijst naar Deborah Harry, de zangeres van 70’s/80’s/90’s poprockband Blondie.

Black BaronUntappdFacebook Website

Black Baron is opgericht in 2017. Begonnen als huurbrouwer in Enschede en heeft in 2020 de deuren geopend van de enige officiele brouwerij & destilleerderij in de gemeente Hellendoorn. Op traditionele wijze en met passie worden hier speciaalbieren en gedestilleerde dranken gemaakt. Van een fruitig blond bier of stevige stout tot rum & gin. Alles wordt in eigen beheer gedaan: het malen van de mout, het afvullen in de fles en het plakken van de etiketten. 

Citra Weizen

Weizen – 5,6% Alcohol – IBU25
Een goudkleurig tarwebier met ruim 60% tarwe. Traditionele weizen maar dan wat steviger gehopt. Gemaakt van tarwemout, gerstemout, gist, water en Citra hop. De smaak is fris met verfijnde aroma’s van biscuit,  banaan, citrus en tropisch fruit. De zomer in een flesje!

Mandarina IPA

IPA – 5,5% Alcohol – IBU50
Fris en een beetje eigenzinnige IPA. Niet te hoog in alcohol, maar wel de zachte zoete bitterheid van de Mandarina Bavaria Hop. De subtiele fruitige smaak van mandarijn combineert perfect met de moutige achtergrond. 

Kulturhus Hoge HexelWebsite Facebook

Naast de locatie faciliteren wij ook de innerlijke mens. Koffie, thee, frisdrank en wijn zijn bij ons verkrijgbaar.